Таня Андреева призна за хаоса в Спешна помощ

Министърът на здравеопазването Таня Андреева направи скандално признание.

Покрай бунтовете в Спешна помощ тя заяви в прав текст, че никога не би работила там. На практика това означава, че Таня Андреева признава, че в Спешна помощ цари пълен хаос. Всъщност в това няма и съмнение предвид, че напоследък все по-често ставаме свидетели на това как хората си отиват в очакване на екипа на Спешна помощ, който всъщност далеч не се оказва толкова бърз, колкото трябва да е (разбира се, ако не гледаме по документи, защото там всичко е наред или поне е докарано така, че всичко да изглежда като по ноти).

[caption id="attachment_412091" align="alignright" width="300"]Таня Андреева призна за хаоса в Спешна помощ Таня Андреева призна за хаоса в Спешна помощ[/caption]

Министър Таня Андреева обаче е категорична, че цялото това драматизиране на проблемите в Спешна помощ, е необективно. А дали здравния министър има допир до хората, които по един или друг начин са се превърнали в жертва на прецаканата система на здравеопазването?! Нима има българин, който да не е пострадал от това или ако не той самият, то със сигурност някой от неговите близки?! Таня Андреева подчертава, че наистина има проблеми в системата на здравеопазването, но те са трупани с години. А кой казва, че са от вчера?! Та това е още по-зле и на практика означава, че до момента не сме имали нито едно кадърно правителство, което да реши този така наболял проблем. Или българите, умрели като мухи в очакване на спешната помощ са просто едни цифри в статистиката, които така или иначе са предвидени в графата „смъртност”.

А вие, „уважаеми” управляващи дали си направихте добре сметката предвид, че напоследък си отиват все повече млади хора и на практика това означава, че губите „кокошките носачки”, които и без това не са много?! Министър Таня Андреева призна в ефира на bTV, че в момента има интерес от кризата в здравеопазването, но отказа да посочи конкретни имена и организации. В заключение тя заяви, че проблемът в здравеопазването не е в работата на лекарите, а в контрола и организацията на работата, пише pik.bg.