Георги Сапунджиев е името на мъжът, прегазил 4-годишното момченце на пешеходната зона

Георги Сапунджиев е шофьорът-убиец, прегазил момченце в Стара Загора. Мъжът е на 44 години и е от старозагорското село Змейово. Трагедията се е случила пред очите на близначето на 4-годишния Паоло - жертвата на Георги Сапунджиев и двамата родители на дечицата. Георги Сапунджиев прегази с джипа си малчугана на пешеходна зона в града на липите.

[caption id="attachment_412088" align="alignright" width="300"]Георги Сапунджиев е карал джипа-убиец Георги Сапунджиев е карал джипа-убиец[/caption]

Последвалите проби за алкохол и употреба на наркотици и упойващи вещества са били отрицателни, научиха от БЛИЦ. Тепърва предстои да се изяснява какво е довело до трагедията. Най-вероятно шофьорът е опитвал да изпълнява маневри в забранената за автомобили зона. Паоло е карал колело с родителите си, когато е бил пометен от джипа на метри от училище "Васил Левски". Детенцето и близначето му са заченати ин витро и са били чакани дълги години от родителите им.

Убиецът на Паоло Георги Сапунджиев вече е задържан и предстои да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт при транспортно произшествие. В същото време в социалните мрежи вече се организират протести срещу него.