Премиерът Пламен Орешарски е готов с новите министри Преглеждания: 5299

Пламен Орешарски заяви, че вярва в повечето от министрите
0
5/5 - (1 vote)

Пламен Орешарски заяви, че вярва в повечето от министрите

Премиерът Пламен Орешарски е готов с отчета за едногодишното управление на правителството.

По всичко личи, че Пламен Орешарски възнамерява да коригира министерския състав, разбира се под натиска на ДПС.
Както вече ви уведомихме, лидерите на БСП и ДПС – Сергей Станишев и Лютви Местан вече са определили новия министър на здравеопазването – д-р Костадин Ангелов, който понастоящем е управител на Александровска болница.

Пламен Орешарски заяви, че вярва в повечето от министрите
Пламен Орешарски заяви, че вярва в повечето от министрите

По всяка вероятност, персоналните промени планирани от премиера Пламен Орешарски ще бъдат съобщени още в петък следващата седмица, когато се очаква да представи отчета си пред народните представители в парламента.
Тогава ще се изяснят и секторите, в които ще бъдат извършени промените, тъй като в отчета на Пламен Орешарски ще бъдат засегнати и всички слаби звена на кабинета.
Още на следващия ден (в събота) е насрочено заседанието на Националния съвет на БСП.
След като Пламен Орешарски проведе разговор с председателите на двете партии, които подкрепят правителството, той ще обяви официално имената на новите министри, отбелязва на страниците си вестник „Стандарт”.
От Министерски съвет издават, че още в края на миналата седмица, министрите са започнали да носят на премиера Пламен Орешарски докладите си, както и параметрите за следващите си стъпки по ресори.

Пламен Орешарски е премиер на Република България от 29 май 2013 година. Очакванията бяха резултатите да бъдат отчетени пред народните представители в парламента именно на тази дата, но това така и не се случи. Еуфорията около изборите за евродепутат отложиха отчета с една седмица.
Въпреки всичко, Пламен Орешарски даде да се разбере, че предстоят сериозни „ремонти” на кабинета в най-скоро време. Това стана ясно по време на отбелязването на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България, които премиерът почете в Калофер.
Пламен Орешраски подчерта, че основният критерий за смяна на министри ще са промените, които предстоят да бъдат направени и дали настоящите министри ще могат да бъдат от полза в тази кауза.
В заключение министър-председателят посочи, че вярва в повечето от тях, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.