Жълт код и лоша прогноза до края на седмицата!

Жълт код и лоша прогноза до края на седмицата!
5 (100%) 1 vote

За тези, които обичат топлото лято, прогнозата ще се стори лоша!

За третия ден на месец юни е обявен жълт код. В прогнозата синоптиците предупреждават за активиране на гръмотевичните бури за утрешния ден. Опасността ще е валидна за цялата страна, с изключение на областта около северозападният град Видин.

В останалите територии на страната ще бъде облачно време, сочи прогнозата. Около и малко към следобед ще има краткотрайни валежи, ще се изсипят и гръмотевици. Метеоролозите предупреждават и за градушки, които ще са валидни отново за цялата страна.

прогноза

Жълт код за валежи обявиха синоптиците, прогнозата за цялата седмица е лоша

До края на седемдневието времето е нестабилно, казват в прогнозата. В основната част от деня ще преобладава облачно, на места слънчево, ще духа слаб, някъде по-силен северозападен вятър. Градусите ще варират в диапазон между деветнадесет и 21 градуса, като те са по-ниски от обичайните за настоящия сезон. В първият летен месец ще има кратки валежи обикновено в следобедните часове на деня, като преваляванията са характерни за почти цялата страна.

Над планините времето също ще е нестабилно. На доста места ще превалява, най-интензивни ще са в южните райони на Родопите. Във високите планински върхове градусите ще бъдат между пет и седем, на места ще достигат до дванадесет градуса, според прогнозата.

Над Черноморието също се очакват дъждове. Там ще има и слънце, повече в предиобедните часове на деня. Морското вълнение ще бъде в порядъка между два-три бала. Температурата на въздуха, според прогнозата, по целия ни черноморски бряг ще достигне максимални стойности между двадесет и 21 градуса.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар