Ново земетресение в Бяла днес

0

Ново земетресение разлюля Бяла днес

Ново земетресение разтърси град Бяла днес, съобщиха преди минути от института по геофизика към БАН. Трус с магнитуд 2,3 по Рихтер, разлюля града, но за щастие жертви и щети няма.

Трусът почти не е усетен от гражданите, смущение са изпитали единствено по високите етажи на сградите в града. Паника сред населението няма, нито щети

Земетресение разлюля Бяла днес, жертви и щети няма
Земетресение разлюля Бяла днес, жертви и щети няма

Специалистите обаче са категорични, че трусът няма нищо общо със силното земетресение от 24 май, което разтърси цялата страна и нанесе сериозни щети в Гърция и Турция. По чудо България се отърва без разрушения, въпреки че някои погранични зони като Кърджали леко пострадаха от силните трусове, пише 24 часа.

По последна информация силното земетресение в Егейско море продължава да предизвиква затихващи трусове, но за щастие на гражданите, те почти не са усетени на територията на страната и съвсем леко засягат Гърция и Турция.

Силни трусове в Чехия и Мексико
Силни трусове в Чехия и Мексико

И докато източната и южната ни съседка се възстановяват от шока от силното земетресение от 24 май, от няколко дни се наблюдават постоянни трусове в Чехия. Справка на Разкрития до европейския сеизмологичен център показа, че земетресение с магнитуд 4,5 поне веднъж на ден тресе страната, но поради голямата дълбочина, почни не притесняват гражданите. Едва последния трус е по-силно усетен и локализиран като земетресение от пета степен.

На Балканите засега всичко е спокойно
На Балканите засега всичко е спокойно

И докато Европа малко по малко се съвзема от трусовете от 24 май, силно земетресение разтърси Мексико. Земетресение от 6-та степен с магнитуд 6.2 по Рихтер разлюля южната част от латиноамериканската държава. Властите успокоиха, че няма опасност от цунами, или от нови силни трусове, въпреки че част от гражданите се притесниха, тъй като преди два месеца страната отново бе разлюляна от трус с магнитуд 7,3 по Рихтер.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.