Съдията пратил Цветан Цветанов в затвора за четири години заради заплахи към близките му

Семейството на съдията, осъдил Цветан Цветанов на четири години затвор, е било заплашвано. Това скандално разкритие направи адвокатът на бившия вътрешен министър, немският специалист Ханс-Петер Ул. По думите на експерта, върху съдията по делото срещу Цветан Цветанов - Тони Гетов, е бил оказан сериозен натиск посредством най-близките му.

[caption id="attachment_411817" align="alignright" width="235"]Адвокатът на Цветан Цветанов Адвокатът на Цветан Цветанов[/caption]

Сериозното обвинение Ул отправи пред вестник "24 часа". Адвокатът, който е и депутат в германския парламент, заяви, че още преди присъдата да бъде произнесена, вече е бил наясно, че върху съдията има оказан натиск да осъди Цветан Цветанов. Ул е сигурен, че става въпрос за заплаха, за която обаче не е наясно от къде и как е дошла - дали чрез телефонно обаждане, личен разговор или по някакъв друг начин.

Не се знае и кой стои зад нея. Адвокатът на Цветан Цветанов заяви, че е напълно достатъчно човек да погледне близките на съдията, за да разбере, че са били заплашени.