Цветан Цветанов се превърна в жертва на БСП

БСП нанесе изненадващ и доста тежък удар на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Оказва се, че съпругата на съдията, който осъди Цветан Цветанов на четири години затвор е зам.-посланик в Германия и е изпратена от БСП. Припомняме, че вчера съдия Тони Гетов бе този, който се произнесе с присъда четири години лишаване от свобода по случая с Цветан Цветанов. Тази информация бе разпространена от информационна агенция „ПИК” след проведено собствено разследване.

[caption id="attachment_411784" align="alignright" width="300"]Цветан Цветанов се превърна в жертва на БСП Цветан Цветанов се превърна в жертва на БСП[/caption]

Името на съпругата на съдия Тони Гетов е Албена Гетова. Дамата е изпратена на престижната дипломатическа позиция в Берлин преди четири години от червените редици. Двамата синове на семейство Гетови също са в Германия и живеят при майка им. Единият от тях все още е ученик, а другият е студент в един от университетите в Берлин.

Колеги на Албена Гетова разкриват, че тя и децата й живеят в служебно жилище, осигурено от посолството, за което не плащат месечен наем. Присъдата, произнесена по делото на Цветан Цветанов предизвика лавина от коментари. Двамата правозащитници на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - Менко Менков и Ханс-Петер Ул са категорични, че съдебното решение трябва да бъде отменено на следващите инстанции, тъй като е незаконосъобразно.

С произнасянето на присъдата срещу Цветанов, съдия Тони Гетов е осигурил втори мандат на съпругата си на заеманата от нея позиция в Берлин, твърдят от информационна агенция „ПИК”. За момента няма неопровержими доказателства, потвърждаващи тази информация, но наблюдатели от Съдебната палата твърдят, че поведението на съдия Тони Гетов още от началото на това дело е твърде странно.

Запознати припомнят, че съдия Гетов категорично отказвал да си направи отвод по делото, при все че фирмата на баща му е тази, която е извършила ремонта на вилата на Цветан Цветанов, намираща се в село Шума.

Адвокат Менков твърди, че бързината, с която адвокат Гетов е прочел присъдата, навежда на мисълта, че е била написана предварително, пише pik.bg.