Антоанета Николова не е уволнена заради Пламен Орешарски, твърдят от Би Ти Ви

Антоанета Николова напусна Би Ти Ви съвсем неочаквано и предизвика доста голям в публичното пространство. Бившата топ репортерка на телевизията, публикува официално съобщение до медиите, което после изтри, и в което съобщи някои доста смущаващи факти.

[caption id="attachment_411661" align="alignright" width="300"]Антоанета Николова не била уволнена заради Пламен Орешарски Антоанета Николова не била уволнена заради Пламен Орешарски[/caption]

По думите й тя е уволнена, заради гаф с репортаж от Рим, който съобщава за провалената среща между Пламен Орешарски и Матео Ренци. Освен това бившия вечер кадър на телевизията заяви, че Венелин Петков се е свързвал с пресцентъра на кабинета, за да е сигурен, че няма да има проблем с гостуването на премиера в телевизията след репортажа. Официалното писмо на Би Ти Ви обаче гласи, че Антоанета Николова не е уволнена заради Пламен Орешарски, а заради несправяне със служебните си задължения.

[caption id="attachment_411751" align="alignleft" width="300"]От телевизията изпратиха отворено писмо до медиите От телевизията изпратиха отворено писмо до медиите[/caption]

Из форумите обаче тръгнаха коментари, че всъщност Антоанета Николова е освободена от длъжност, заради репортажа с Пламен Орешарски. В отговор на тези мнения, от Би Ти Ви изпратиха официално писмо, в което отричат това да е вярно. Те твърдят, че оставката на Антоанета Николова е обсъждана от месеци. И причина за освобождаването й е преразглеждане на договорните отношения с нея.

От телевизията са категорични още, че никой не се е свързвал с пресцентъра на кабинета, за да се извиняват за репортажа от Рим, който тя направи. Медията твърди, че продължава да работи като обществена телевизия, в интерес на обществото, а не да обслужва партийни или правителствени интереси. Становище, което предизвика доста негативни изказвания в мрежата, пише "Блиц".