Първите рокади в Коалиция за България вече са факт

Чистката в Коалиция за България започна. След болезнената загуба на евроизборите в неделя, беше повече от ясно, че в столетницата са необходими кардинални промени, ако искат отлива на гласоподаватели да спре. Цял куп депутати от партията се обявиха за смяна на цялостното ръководство на Коалиция за България и незабавна оставка на лидера Сергей Станишев.

[caption id="attachment_411748" align="alignright" width="300"]Рокадите в БСП започнаха Рокадите в БСП започнаха[/caption]

Едно от лицата на червената партия - Георги Кадиев, разкри че очаква Изпълнителното бюро на БСП да подаде оставка, а също и избори за свикване на извънреден конгрес. Пред Нова ТВ Кадиев смята, че това трябва да се случи в рамките на три месеца. Депутатът не скри, че в Коалиция за България има проблем и той се усеща все по-осезаемо. Кадиев очаква другата събота да бъде свикан националния съвет на партията, за да се разрешат тези проблеми.

В същото време стана ясно, че на извънредно заседание на Изпълнителното бюро на Коалиция за България ще бъдат гласувани първите рокади в състава му, научиха от БЛИЦ. Тогава ще бъде обявен новия пост на Калоян Паргов, който ще замести Анна Янева, избрана за заместник министър на икономиката и енергетиката. Вероника Делибалтова пък ще замести Явор Гечев.