Никола Гюзелев написал завещанието си след сърдечната операция

Оперният бас Никола Гюзелев, който си отиде от този свят на 77 години след продължително боледуване, е направил завещание преди смъртта си и по този начин е предотвратил сблъсъци в семейството си – известява „Уикенд”. Заради здравословните проблеми, които имал през последните години, певецът се погрижил след кончината му неговите близки да не започнат война за наследството му и предвидливо описал кой какво получава. Никола Гюзелев е написал завещанието си още през 2010 г., преди да се подложи на сложна сърдечна операция, тъй като се притеснявал, че няма да преживее интервенцията. Лично проф. Чирков ръководил екипа, поставил три байпаса на сърцето на световноизвестния бас. Певецът сам избрал екипа, както и лечебното заведение, където да му бъде извършена операцията.

[caption id="attachment_411739" align="alignleft" width="275"]Никола Гюзелев Никола Гюзелев с дъщеря си Адриана и с жена си Анна-Мария[/caption]

Оттогава нотариално завереният документ не е бил променян и сега по негова воля ще бъде отворен от адвокатите му. Никола Гюзелев има 4-ма наследници – синовете Ясен и Чавдар от първата му съпруга Румяна, с която се развежда през 1973 г., втората жена Анна-Мария и дъщеря им Адриана, която е на 29 години. Според запознати с финансовото състояние на фамилията те имат да делят близо 15 милиона долара от банкови сметки в Швейцария и Виена и солидна недвижима собственост като огромната къща в „Бояна”, 2 апартамента в центъра на София, просторно жилище в Рим. Как точно ги е разпределил Никола Гюзелев, предстои да разберем. Едва ли обаче всички ще бъдат доволни... Едно е сигурно - съпругата Анна-Мария получава половината от неговото наследство, а трите му деца ще получат останалата част.