Скандални разкрития за делото на Цветан Цветанов

0

Единият от адвокатите на Цветан Цветанов със скандални разкрития за делото

Защитниците на Цветан Цветанов коментираха присъдата, която получи днес бившият вътрешен министър. Адвокат д-р Ханс-Петер Ул каза, че предварително е разполагал с информация каква ще бъде развръзката по този случай. Още преди десет съдебни заседания той получил информация от свои достоверни източници за задкулисието по този случай.

Адвокатът, защитаващ дясната ръка на Бойко Борисов каза, че до него е достигнала информация, че се оказва натиск на магистратите, разглеждащи случая. Той допълни пред журналистите, че всички в съдебната зала са видели треперещият съдия, който прочете присъдата на Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов получи присъда за 4 години лишаване от свобода

Въпреки информацията, с която разполагал, д-р Ханс-Петер Ул вярвал дълбоко в себе си, че съдът няма да се поддаде на натиска и присъдата ще бъде справедлива, съобразена с нормите и законите в една правова държава, каквато е България. Защитникът на Цветан Цветанов заяви, че това което се случи с клиента му е повече от тревожно за страната ни, пише БЛИЦ.

Цветан Цветанов заяви, че днес е влязъл в съда с песимистична нагласа, тъй като адвокатът му го предупредил за информацията, която е стигнала до него.

На същото мнение е и другият адвокат на Цветан Цветанов – Менко Менков, който каза, че присъдата не е справедлива и е била написана предварително. Той заяви, че вярва в справедливостта на по-горните инстанции и присъдата на клиента му ще бъде отменена.

Припомняме, че Бойко Борисов беше заявил, че ако осъдят Цветан Цветанов, ще се освободи от него. Дали това ще стане обаче, предстои да видим.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.