Линейката, извикана за Елизабет Димитрова, действително се е забавила фатално много

Елизабет Димитрова действително е починала заради фаталното забавяне на линейката. Оказа се, че твърденията на Спешна помощ, че колата им е пристигнала на мястото на трагедията след 19 минути, не отговарят на истината. След проведена проверка на случая, доктор Симеон Василев - председател на Изпълнителната агенция "Медицински одит", заяви, че часовете на тръгване и на пристигане на линейката са били подправени. С цел именно да се прикрие недопустимото закъснение.

[caption id="attachment_411617" align="alignright" width="211"]Елизабет Димитрова Елизабет Димитрова[/caption]

Василев е категоричен, че направената проверка е установила, че записаните часове се разминават с действителните. Това далеч не е единственото нарушение на медицинските лица, което е коствало живота на Елизабет Димитрова. В колата на Спешна помощ е липсвала екипировка, необходима за оказването на първа помощ на пациента.

Всичко това показва лоша организация на екипа, убеден е Василев. При самото пристигане на екипа на мястото на трагедията, също са допуснати нарушения. Медиците са действали изключително непрофесионално и не са извършили всички необходими действия за установяване на смъртта на Елизабет Димитрова, научиха от "24 часа".