Комедия или трагедия: Това са най-новите бисери от матурите!

Родните зрелостници сътвориха поредната порция бисери
6
4.5/5 - (4 votes)

Да плачеш или да се смееш на поредните ученически бисери от матурите!

Невероятни умозаключения и ужасяващи правописни и стилови грешки са сътворили зрелостниците на матурата по български език и литература. Те имаха възможност да избират между преразказване със съответните изводи и умозаключения от стихотворението на Никола Вапцаров „Кино” и написване на есе. Масовата част от дванадесетокласниците са избрали есето като форма за предаване на знанията си на белия лист.

В невероятните им бисери е отбелязано следното умозаключение, че Никола Вапцаров в стихотворението си показва, че той отрича прозата, стихотворенията и изобщо изкуството. Според „умника” написал това свещено нещо причината е, че то влияело отрицателно на хората.

бисери
Родните зрелостници сътвориха поредната порция бисери

Друга втрещяваща глупост, написана от абитуриентите е, че героят в стихотворението на поета бил качен на кон от хан Кубрат. След това той видял шосето, после забелязал тревата и накрая се сетил да пита много и да търси отговор на въпросите, които сам задавал.

В началото се случило катастрофа между две коли, след това когато героите изскочили от тях започнали да се целуват като двойка е другата скудоумица, която поразила тотално проверяващите.

В дървото, вместо да се каже, че пеят или се разнасят трели от славеи, кандидат-зрелостникът написал, че тези птички ръмят”.

Четете бисери и се "наслаждавайте"!
Четете бисери и се „наслаждавайте“!

Изненадите в контролните по матура не спират дотук. Абитуриентите стигнали до извода, че българските деца забележете не от западните части на България, а от Западна Европа догонвали по тлъстина и наднормено тегло връстниците си от Америка.

В добавка на граматичните грешки бисерите на зрелостниците по матурата по родния език и литература са повече от плашещи.

Коментари чрез Facebook

коментара

6 коментара
 1. Диляна Христова казва

  откога интерпретативното съчинение е "преразказване със съответните изводи и умозаключения от стихотворението"…

 2. Ралица Цингова казва

  "В дървото край шосето ръмят славеи" 😀 😀 😀 Умопомрачително …………………….

 3. Sahara Jasons казва

  Щеше да е смешно, ако не беше убийствено трагично. Никаква връзка нямат с главния мозък тези младежи, или в него няма нищо за 12 години учене. Само и аз не можах да разбера какво е това преразказване на изводи. До преди няколко години имаше преразказ с елементи на разсъждение и се учехме да мислим, а не като сега да се играе на тото с тестове.

 4. Vyara Nedyalkova казва

  И аз не разбрах откога се прави преразказ на стихотворение… 😀

 5. Стоян Минчев казва

  Не знам някакво удоволствие ви доставя да плюете децата като ги поставяте под общ знаменател. Но и аз мога да правя същото.
  Как ви се струва, тези същите деца в нормална среда ли живеят ? Сегашната реалност не е ли създадена от техните бащи , майки , дядовци и баби ? Положението , в което се намираме е резултат от действията или бездействията на същите тези. Същите тези превърнаха България в помийна яма.

 6. Диляна Христова казва

  Още по-лошото е, че дори "авторитети" като медиите допринасят с бисери всеки ден, а в същото време пишат статии като тази. Това в никакъв случай не оправдава голямата част от завършващите…

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.