Сашо Диков си остава в Нова телевизия, недоволен от условията на конкурентната медия

Сашо Диков няма да ходи в бТВ. Журналистът, за когото в последните седмици упорито се говори, че ще смени работодателите си, е отхвърлил предложеният му от бТВ договор. Причината е неудовлетворението му от поставените в контракта условия. Сашо Диков настоявал договорът му да няма нищо общо с медията, както е в момента в Нова ТВ.

[caption id="attachment_411570" align="alignright" width="300"]Сашо Диков остава в Нова ТВ Сашо Диков остава в Нова ТВ[/caption]

В нея Сашо Диков и предаването му ДикOff са със статут на външна продукция, тъй като сключеният му договор е с продуцентската компания Телеман, не със самата Нова телевизия. Телевизионерът настоявал това да се случи и в бТВ. От там обаче упорито си държали да го превърнат в щатен служител. Което на практика означава, че той няма да притежава абсолютна свобода и независимост за темите и гостите в собственото си предаване.

Естествено, това никак не му се харесало и той отказал. Така, въпреки множеството спекулации, Сашо Диков все пак си остава в Нова ТВ - договорът му с която изтича през юни. Предвид новосъздадената ситуация обаче най-вероятно той ще бъде удължен, научиха от ПИК.