"Сергей Станишев да си ходи и избори за ново ръководство на БСП", настояват хора от партията

Сергей Станишев получи нож в гърба и от депутати от собствената си партия. Оказа се, че част от червените винят именно лидера си за тежката загуба на изборите тази неделя и изоставането с цели 15% от основния си конкурент ГЕРБ.

[caption id="attachment_411523" align="alignright" width="300"]Илияна Йотова поиска оставката на Сергей Станишев Илияна Йотова поиска оставката на Сергей Станишев[/caption]

Начело на недоволните е Илияна Йотова - евродепутат от Коалиция за България. В предаването на ТВ7 "Дневен ред" Йотова в прав текст заяви, че Сергей Станишев трябва задължително да подаде оставка и в БСП да се проведат нови избори за ръководство. Червената депутатка изтъкна, че това ще бъде позицията й още на следващото заседание на изпълнителното бюро на партията. Нещо повече, Йотова е убедена, че много от съпартийците й ще я подкрепят.

Тя не скри, че въпреки сериозната загуба, тя и Сергей Станишев не са могли да говорят след изборите, тъй като бившият премиер веднага заминал за Брюксел. Според Йотова е необходима незабавна промяна в партията, тъй като в момента има министри, които не изпълняват на 100% задълженията си.

Червената депутатка е убедена, че единствено с реформи в самото ръководство на Коалиция за България и най-вече със смяната на Сергей Станишев, БСП има шанс на предстоящите догодина местни избори да победи ГЕРБ, предават от БЛИЦ.