Момчил Неков – човекът, който измести Сергей Станишев, и спъна Достена Лаверн

Момчил Неков – човекът, който измести Сергей Станишев, и спъна Достена Лаверн
5 (100%) 1 vote
Момчил Неков събра най-много преференциални гласове

Макар да се намираше на неизбираемото 15-о място в листата на Коалиция за България (КБ) младият социалист Момчил Неков е напът да измести Сергей Станишев, който пък оглавяваше списъка с евродепутати на левицата. Причината – съвпадението на номера на бюлетината на КБ – 15 и 15 в кръгчетата за преференции в листата. Така благодарение на неграмотния (можем да кажем и на платен) вот Момчил Неков може да се окаже евродепутат. Ако партийната дисциплина не го задължи да се откаже в полза на лидера си, което е много вероятно, разбира се. Момчил Неков се оказа не само трън в очите на лидера си Сергей Станишев, но и препъни камък за младата и амбициозна социалистка Достена Лаверн, която беше пета в листата на КБ за евроизборите. Дъщерята на известната лява политоложка Мария Пиргова ще влезе в европарламента само ако лидерът Станишев се откаже. Той предварително заяви това свое намерение. Планът обаче не сработи, защото червеният водач бе изместен от никому неизвестния 28-годишен младеж Момчил Неков.

Момчил Неков

Момчил Неков иска да вдига паметник на хан Тервел насред Брюксел

Днешните издания твърдят, че той не смята да се отказва от спечеления мандат. Информацията за това потвърждава народният представител от БСП Страхил Ангелов, цитиран от Дарик, който лично разговарял с младежа.

Кой е Момчил Неков?

Роден е през 1986 г. в Силистра, завършил е Международни икономически отношения в УНСС в София. В момента той е докторант към Философския факултет в СУ „Свети Климент Охридски”. Автор е на две книги – „4х4 – БСП след 1989” и „От първо лице”. 28-годишният социалист е член на БСП в столичния район „Изгрев”. Към този момент той работи в Комисията за защита на личните данни. Интересно за Момчил Неков е желанието му да вдигне паметник на хан Тервел в Брюксел.

Момчил Неков

Изскочиха „разгърдени“ снимки на Момчил Неков в чалготека

А от следващото видео можете да чуете пламенната реч на Момчил Неков пред млади социалисти.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Момчил Неков – човекът, който измести Сергей Станишев, и спъна Достена Лаверн”

  1. Берия

    май 29. 2014

    Дано Момчил XV-ти не “скочи” от самолета за Брюксел без парашут, както го направи другаря Станке Димитров – по заповед на другаря Сталин . . .

Добавете коментар