Предсрочни избори ще има, най-вероятно ще бъдат през есента, убедени са експерти

Предсрочни избори ще има! Това е мнението на експерти след като станаха ясни резултатите от изборите за Европейски парламент тази неделя. Със сигурност едно от първите неща, които ще се случат след размазващата победа на ГЕРБ над политическите им опоненти от БСП, ще бъде повторното излизане на хората по улиците, за да поискат оставката на настоящото правителство.

[caption id="attachment_411380" align="alignright" width="300"]ГЕРБ поискаха незабавни предсрочни избори ГЕРБ поискаха незабавни предсрочни избори[/caption]

Факт е, че евроизборите от неделя не променят съотношението на силите в българския парламент. Те обаче показват нагласите на българите към момента и липсата на подкрепа за управляващите, коментира Велислава Дърева за "24 часа". Тъй като от ГЕРБ са категорични, че няма да влизат в никакви договорки в рамките на този парламент, възможността да бъдат проведени предсрочни избори е огромна.

Това най-вероятно ще се случи през есента, смята Дърева. От подобно развитие на нещата най-голяма полза ще имат именно от партията на Бойко Борисов, а също и ДПС. Вариантът с предсрочни избори определено не устройва настоящите управници от Коалиция за България, както и хората на Волен Сидеров от Атака. Които преживяха пълен провал на изборите в неделя и един предсрочен вот със сигурност ще ги остави извън Народното събрание.