Силното земетресение от 24 май предизвикано умишлено?

Силното земетресение от 24 май предизвикано умишлено?
2 (40%) 1 vote

Силното земетресение, което разтърси Балканите причинено умишлено, твърдят гръцки медии

Силното земетресение от 24 май е причинено умишлено, твърдя гръцки медии. Според публикации в южната ни съседка, сондажи на нефт са станали причина за разрушителните трусове. От месеци в района се правят изследвания за нефт и сондажи. Според някои издания именно това е причината за силните трусове в Егейско море. „От седмици военни кораби са разположени в района и правят сондажи за нефт. Неминуемо щеше да се случи“, пише гръцкото издание polemiko-imerologio.gr.

Силното земетресение в Гърция предизвикано умишлено?

Силното земетресение в Гърция предизвикано умишлено?

„Това не е естествено земетресение, изкуствено бе предизвикано“, твърдят те. И допълват, че в последните седмици откакто са започнали проучванията, Гърция е разтърсвана от трусове, макар и не толкова силни, колкото това. Те са на мнение, че не разместване на тектоничните плочи, а именно сондажите са причина за трусовете.

Изданието твърди още, че турските кораби, които се предполага, че правят проучвания на сеизмичната активност в региона са спомогнали за разрушителното земетресение от 24 май. И дори призовават да бъдат прекратени всякакви проучвания за нефт в района.

Както вече бе съобщение земетресението от 24 май разтърси не само Гърция, но и Балканите. Турция също е в плен на продължаващите трусове, един от които достигна ниво от 5.1 и стресира сериозно гражданите.  В страната бяха регистрирани над 270 ранени, някои от които и с опасност за живота.

Сравнително малката на дълбочина от 5 километра, на която е възникна силното земетресение, провокира съмненията, че теорията може да се окаже вярна.

Освен това специалисти сеизмолози твърдят, че района наистина е богат на нефт и е апетитна хапка за петролните магнати открай време. Но също така е зоната е и изключително нестабилна, което изключва всякаква възможност за сондажи там. Което обаче не попречи на турски и гръцки кораби да се позиционират в района, а според теоретиците застрашиха и стабилността на цяла южна Европа.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Силното земетресение от 24 май предизвикано умишлено?”

  1. ОТ АЛЧНОТИЯ ЩЕ НИ ЗАТРИЯТ.ТОВА БЕЗУМИЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ.УЧЕНИТЕ НЕПРЕКЪСНАТО АЛАРМИРАТ,КАКТО И ЗА ЛЕДНИЦИТЕ НО НЕНАСИТНИТЕ АЛЧНИ АКУЛИ НЕ СЕ СПИРАТ ПРЕД НИЩО.НИКОЙ НЕ Е ВЕЧЕН НО КОЙ ДА ИМ ГО НАБИЕ В ТЪПИТЕ КРАТУНИ,КОЙ.

Добавете коментар