Ново земетресение в Гърция, сеизмолози вещаят 7.5 по Рихтер

Ново земетресение в Гърция, сеизмолози вещаят 7.5 по Рихтер
5 (100%) 1 vote

Земетресение в Гърция с магнитут от 7.5  може да разтърси страната, твърдят сеизмолози

Ново земетресение в Гърция изправи на нокти жителите в северната част на страната и стана причина за още по зловещи прогнози. След силните трусове от 6.9 по Рихтер, сеизмолози притеснени вещаят, риск от земетресение с магнитуд 7.5.

Новината хвърли в паника  населението в цяла Гърция и в частност жителите на остров Самотраки. Съмненията са, че новите трусове могат да застрашат населението в северна Гърция и островите в северна Егея, пише newsbomb.gr.

Трус с 4.5 по Рихтер разтърси Гърция вчера

Трус с 4.5 по Рихтер разтърси Гърция вчера

Според професор Спирос Павлидис от университета Аристотел в Солун, разломът в северно егейската падина може да предизвика много силни трусове, някои от които могат да предизвикат земетресение с магнитуд 7.5 по Рихтер, което си е сериозна заплаха за населението. Въпреки това според него, поне засега риск за гражданите няма, тъй като епицентъра на трусовете е далеч от населението места и на голяма дълбочина.

Професор Павлидис предупреди, че са възможни продължителни затихващи трусове в следващите дни. Изказването му имаше за цел да успокои гражданите заради новото земетресение, което разтърси вчера страната. С магнитуд 4.6 то доста притесни гражданите.

Справка до ЕССЦ показа, че опасност от силно земетресение няма

Справка до ЕССЦ показа, че опасност от силно земетресение няма

За щастие поне засега теориите на гръцките сеизмолози не са се оправдали и според последните данни, ставаме свидетели на затихващи трусове, а не на нови силни земетресения. Проверка на Разкрития.ком в сайта на Европейския средиземноморски сеизмологичен център показа, че най-силните земетресения в последните 12 часа са били с магнитуд между 4 и 3.9, като най-силното  5.1 от вчера бе на територията на република Турция и бе усетено в някои южни райони на България.

Въпреки това гръцките граждани не изглеждат сериозно притеснени, а страната вече започва да се възстановява от последното земетресение от 24 май. Последвалите трусове с магнитуд между 3 и 4 по Рихтер също не дадоха на населението повод за паника.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар