Коалиция за България раздават бутилки с уиски, на етикета е залепен призив да се гласува за тях

Поредната манипулация от страна на Коалиция за България взриви онлайн медиите навръх изборния ден. Оказа се, че дни преди вота днес, от партията на Сергей Станишев са намерили любопитен начин да агитират избирателите да дадат гласа си за тях.

[caption id="attachment_411224" align="alignright" width="300"]Ето как от Коалиция за България агитират избирателите Ето как от Коалиция за България агитират избирателите[/caption]

Хора в Гоце Делчев алармираха, че от Коалиция за България са започнали да раздават по дискотеките в града бутилки с марково уиски напълно безплатно. Върху етикета на всяка една бутилка обаче има една любопитна подробност - още един етикет, призоваващ хората да гласуват за червените на изборите за Европейски парламент днес.

За удобство освен приканващият текст, е добавен и номерът, с който БСП се подвизава в бюлетината, видяха от ПИК. Местните разказват, че става въпрос не за една-две раздадени бутилки уиски, а за стотици. Хората вече сезираха местната Районна избирателна комисия и се очаква от там да вземат отношение по случая.

Това далеч не е първия скандал с организиран вот, в който се забъркват от Коалиция за България. Няколко дена преди вота лъсна видео, от което става ясно, че червените участват в схема за купуване на гласове. От ЦИК обаче потулиха случая, обявявайки видеото за манипулирано.