Гърция и Турция в паника, нови трусове ги разтърсиха (Снимки)

Гърция и Турция в паника, нови трусове ги разтърсиха (Снимки)
3 (60%) 1 vote

Гърция и Турция в паника, нови трусове ги разтърсват още 48 часа

Гърция и Турция продължават да са в паника, след като нови трусове ги разтърсиха. Трусове с магнитуд 4.7 по Рихтер разтърсиха отново Гърция преди два часа и бяха усетени леко в южната част на България. Трусовете бяха на 142 километра югоизточно от Солун и на 37 километра от Сарти в Егейско море.

Земетресението предизвика паника и в Турция, където продължават да са в шок, а жертвите стават все повече.

По първоначална информация, ранените са близо 200, но броят им продължава да расте. Вече са преброени над 267 жертви, съобщава турското издание haberturk.com. Гражданите в Истанбул, Гьокчеада, Чанаккале, Бурса и Анталия са в шок. Повечето от тях още помнят разрушителното земетресение през 1999 година, което разтърси цялата страна и срина половин Истанбул.

Трусове в Гърция и Турция продължават, населението в паника

Трусове в Гърция и Турция продължават, населението в паника

В Гърция ситуацията бързо бе овладяна, само летището на остров Лемнос пострада от силните  трусове, ранени са и трима чуждестранни туристи. Повечето граждани не са се притеснили особено, но са излезли извън домовете си, пише гръцкото издание newsbomb.gr.

Заради силното земетресение, което разтърси Турция и Гърция, беше свикани всички институции отговарящи за гражданите при бедствия и аварии. Сеизмолози на остров Лемнос сериозно се опасяват от много силни вторични трусове през следващите 48 часа.

„Най-вероятния сценарии, който може да се развие са силни вторични трусове, които могат да продължат няколко седмици. Не можем да кажем, дали ще има ново силно земетресение в близко бъдеще“, споделя още Клаус Каракостас, директор на института по геофизика в Атина.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар