Трусове продължават да люлеят Кърджали, в Балабаново е съборен покрив на къща

Трусове продължават да люлеят Кърджали, в Балабаново е съборен покрив на къща
5 (100%) 1 vote

Трусове, макар и по-леки, все още се усещат в Кърджали и стряскат местните

Трусове, макар и по-леки, продължават да люлеят Кърджали и областта. Няколко часа след земетресението, което се усети на територията на цялата страна, в кърджалийско хората все още се стряскат от продължаващите трусове.

Вторични трусове продължават да люлеят кърджалийско

Вторични трусове продължават да люлеят кърджалийско

За тяхно успокоение Николай Милошев, заместник-председателят на БАН, обясни, че това е съвсем в реда на нещата. Пред камерите на БНТ Милошев заяви, че подобен земен трус не е нетипичен за региона и наличието на множество вторични трусове е очаквано явление. Към момента тяхната бройка е минимум 25, а много от тях дори не са усетени от населението.

Милошев обясни още, че въпросните вторични трусове са със затихващ характер и вероятността за нов, силен трус е изключително минимална. Няма и риск да се бразува цунами. Николай Николов, главен комисар от „Гражданска защита“ допълни, че земетресението не е нанесли сериозни материални щети.

Най-сериозното последствие от труса е събореният покрив на къща в кърджалийското село Балабаново, а в самия град в напукана колона в Историческия музей.

Пострадали обаче няма, предават от „24 часа“.

Коментари чрез Facebook

коментара

2 коментара to “Трусове продължават да люлеят Кърджали, в Балабаново е съборен покрив на къща”

  1. Remont Pokrivi

    май 24. 2014

    Бях в София на покрива на една сграда и доста добре го усетих. Извършвахме Ремонт на покриви , но неусетно отначало по след секунда се пораздруса малко. – http://www.remontipokrivi.com

  2. Raashi

    сеп. 20. 2014

    You know what, I’m very much incnlied to agree.

Добавете коментар