Нови разкрития за нагла схема за купуване на гласове

Поредната нагла схема за купуване на гласове беше разкрита ден преди изборите за Европейски парламент. Разследване на бТВ показва, че служители на АЕЦ Козлодуй са буквално принуждавани да гласуват за определена партия. Натискът идва директно от началниците в централата, а част от работниците в нея, пожелали анонимност, потвърдиха, че на всички служители са им зададени ясни инструкции за кого да дадат гласа си.

[caption id="attachment_411183" align="alignright" width="300"]Схема за купуване на гласове в АЕЦ Козлодуй Схема за купуване на гласове в АЕЦ Козлодуй[/caption]

Освен натиска обаче към заплатата е прибавен и бонус от 50 лева. Източникът ни потвърди, че въпросните пари направо са преведени към заплатите на хората, които са общо 5000 човека. "Дори и един глас да не излезе, ще има проблем", разкрива мъжът. "Всички се боят, в момента режат глави", споделя човекът, заснет със скрита камера на медията.

Има и такива работници, които твърдят, че не са получили никакви пари, но въпреки това ще гласуват насила. Нещо повече, хората били принуждавани да включат в схемата с купуване на гласове и семействата си, в противен случай били заплашвани с уволнение. Уплашени от началниците си обаче, служителите в АЕЦ Козлодуй отказаха да назоват името на партията, за която са инструктирани да дадат гласа си.

От централата отказаха да разговарят с екипа на бТВ