Заради Анджелина Джоли: англичанки масово си правят двойна масектомия

Заради Анджелина Джоли: англичанки масово си правят двойна масектомия
5 (100%) 1 vote

Заради Анджелина Джоли само на Острова над 1200 жени са премахнали и двете си гърди въпреки, че са напълно здрави

Решението на Анджелина Джоли да си направи двойна масектомия освен, че предизвика оживени дебати в публичното пространство, вече си има и своя поголовен ефект. Оказа се, че повлияни от актрисата, жени по целия свят масово решават да си направят същата операция. Без изобщо да има причини за това.

Заради Анджелина Джоли жените масово премахват здравите си гърди

Заради Анджелина Джоли жените масово премахват здравите си гърди

Тази истерия и двете здрави гърди да бъдат премахвани дори вече получи своето наименование – „Ефектът на Анджелина“. Което е съвсем в реда на нещата, тъй като въпросната „мода“ избухна именно след като актрисата си направи двойна масектомия, въпреки, че не й беше открит меланом. Анджелина Джоли обаче се боеше от фамилната си обремененост и предпочете да не рискува да се разболее.

Според проучванията обаче над 90% от жените, които са последвали примера й, нямат никаква фамилна обремененост и съответно подобна интервенция при тях е напълно излишна. Нещо повече, заради липсата на каквито и да е предпоставки за премахването на гърдите, лечението на подобни пациентки след операцията е доста по-затруднено.

Доктор Сара Хоули от университета в Мичиган е категорична, че премахването на здрави гърди е напълно безсмислено и по никакъв начин не намалява риска за здравето, научиха от Дейли Мейл, цитирани от БЛИЦ.

Фактите стават още по-стряскащи, след като стана ясно, че само във Великобритания над 1200 жени са изрязали напълно здравите си гърди само заради „примера“ на Анджелина Джоли.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар