Нискотарифната авиокомпания WIZZAIR мами с цените на билетите си

Нискотарифна авиокомпания мами българите в чужбина с такси за транзакции. Една от най-популярните самолетни компании WIZZAIR предизвика гнева на клиентите си, принуждавайки ги да плащат допълнителни такси за преводи.

Унгарската нискотарифна авиокомпания неотдавна пусна съобщение, че сменя някои от сметките си в различни държави, с такива в английски банки. Но пропусна да спомене, че по този начин поставя голяма част от клиентите си в неизгодно положение, тъй като ги задължава да плащат допълнителни такси при преводи по банков път.

Официално причините са въвеждането на нова разплащателна система, но голяма част от клиентите на фирмата се оплакаха, че са ощетени от превозвача. Промяната не засяга притежателите на кредитни и дебитни карти, но не така стоят нещата с клиентите решили да плащат по банков път.

[caption id="attachment_410805" align="alignright" width="241"]Клиенти възмутени от политиката на нискотарифна авиокомпания Клиенти възмутени от политиката на нискотарифна авиокомпания[/caption]

Потребители от Испания и Италия масово се оплакват, че WIZZAIR ги ощетява. Българка живееща в Испания споделя, че е била принудена да заплати 25 евро допълнителна такса, за резервация направена по банков път, тъй като трябвало да й обменят еврото в лири, пише blgari-v-chuzhbina.es.

Друг клиент на същата компания пък споделя, че му се е наложило да плати 30 евро допълнителни такси, заради неразбориите на компанията. Трети се възмущава, че няма друга алтернатива, с която да пътува и е принуден да заплати по-високата цена, въпреки неудобствата, които му причинява нискотарифната авиокомпания.

[caption id="attachment_410806" align="alignleft" width="300"]Wizzair предизвика гнева на клиентите си с политиката си Wizzair предизвика гнева на клиентите си с политиката си сн. VBOX7[/caption]

Това не е първият случай, в който клиенти на нискотарифна авиокомпания и по-конкретно на WIZZAIR, се оплакват от политиката на превозвача. Някои от тях разказват, че им се е налагало да стоят близо 10 часа на летището, за да чакат за полет, без да получат обяснение защо е отменен.

Други споделят, че компанията таксува пътниците си дори за багажа. „Пътувах с миникуфарче, само дръжката му не се побра в мярката им и е ме задължиха да платя 40 евро за това“, възмущават се бивша клиентка на фирмата.