Лиана Панделиева нарече младежите "кретени" и "Глупаци", поиска да бъдат дадени под съд

Майката на Веселин - едно от момчетата, които се загубиха в Стара планина, реагира на изказванията на Лиана Панделиева. Сащисана жена е изумена от обвиненията, които журналистката хвърли по адрес на детето й и двамата му приятели, които прекараха няколко дена сами в планината без никаква храна и екипировка.

[caption id="attachment_410808" align="alignright" width="300"]Майката на Веселин отговори на обвиненията на Лиана Панделиева Майката на Веселин отговори на обвиненията на Лиана Панделиева[/caption]

И докато голяма част от българите стискаха палци всичко с младежите да е наред, то Лиана Панделиева използва случая, за да напомни за себе си. Известната като "лицето на демокрацията" репортерка нарече момчетата "кретени" и "глупаци" заради факта, че са тръгнали сами в планината без екипировка. И заяви, че от тримата трябва да бъде потърсена съдебна отговорност, а родителите им трябва да заплатят всички разходи по издирването.

Майката на Веселин отговори, че не може да намери думи за хора като Лиана Панделиева. "Колко струва един човешки живот?", реторично попита жената, която няколко дена не знаеше дали синът й е жив и здрав.

Майката се извини на медиите, че първоначално е отказвала да разговаря с журналисти. Тя и синът й обаче, както и приятелите му категорично не приемат твърденията, че те сами са си виновни за инцидента, научиха от БЛИЦ.