Магистратите присъдиха възможно най-тежката присъда на Лазар Колев

Лазар Колев, който е главният заподозрян за убийството на сестрите Белнейски, получи възможно най-тежката присъда. Жестокият убиец остава зад решетките до края на живота си. Присъдата му е окончателна и не подлежи на обжалване.

Магистратите от ВКС (Върховен касационен съд) гледаха за втори път мярката за неотклонение на Лазар Колев. Съдиите решиха, че с оглед на уликите, доказващи вината му и жестокостта на извършеното от него престъпление, той трябва да получи възможно най-тежкото наказание.

Лазар Колев няма право да обжалва доживотната си присъда. Той е осъден да заплати и обезщетение на почерненото семейство Белнейски в размер на 400 000 лева.

Майката на убитите от Лазар Колев сестри - Фани Белнейска заяви пред репортер на ПИК, че чувства удолетворение, знаейки, че убиецът на децата й е получил справедливо наказание. Фани е убедена, че Лазар Колев не е единственият извършител на престъплението. Тя се надява, че убийците ще бъдат открити и ще получат наказанието, което заслужават.

[caption id="attachment_410799" align="alignright" width="300"]Лазар Колев Лазар Колев остава завинаги зад решетките[/caption]

Фани Белнейска сподели, че прокурорът я е уверил, че разследването не е приключило въпреки окончателната присъда на Лазар Колев. Криминалистите продължават да работят по случая.

Двете сестри Белнейски бяха открити мъртви на 30 януари 2006 година. Телата им са били захвърлени в местност край Брацигово.