Принц Чарлз е категоричен, че действията на президента на Русия са същите като тези на фюрера

Принц Чарлз сравни Владимир Путин с Хитлер. По думите на британския престолонаследник, действията на президента на Русия могат да се сравнят единствено с действията на фюрера по време на Втората световна война, научиха от Би Би Си.

[caption id="attachment_410762" align="alignright" width="300"]Принц Чарлз сравни Путин с Хитлер Принц Чарлз сравни Путин с Хитлер[/caption]

Изказването си принц Чарлз е направил по време на посещението си в канадски музей. А повод за него е станала полякиня, живееща там, дете на бежанци от Втората световна война. Които били принудени да напуснат родината си и Европа заради зверствата на Хитлер. Докато дискутирал с жената случилото се в Полша преди години, принц Чарлз се изпусна, че Путин прави съвсем същото в момента в Украйна.

Естествено, думите му предизвикаха международен отзвук и като нищо да предизвикат скандал. От Бъкингамския дворец отказаха да коментират изявлението на престолонаследника, изтъквайки само, че разговорът е бил неформален и не бива да бъде възприеман като официално становище на страната.

Любопитното е, че след по-малко от месец принц Чарлз ще се срещне лично с Владимир Путин на официална среща във Франция по повод годишнината от десанта в Нормандия. Среща, която, след изказването му, определено ще предизвика огромен интерес, научиха от "24 часа".