Името на Валя от Бургас фигурира в листите на издирвани лица

Интерпол продължава издирването на Валя от Бургас.

Името й не е свалено от листата с издирваните, тъй като в Интерпол нямат получено официално потвърждение, че откритият преди три дни труп край тетраподите до Морската гара е на Валя от Бургас. В петък окончателно ще се изясни дали откритото в напреднал стадий на разлагане тяло е на Валя от Бургас, която изчезна мистериозно. Тогава ще станат ясни резултатите от назначения ДНК анализ. Междувременно близките на мистериозно изчезналата медицинска сестра разпознаха дрехите, с които е била облечена.

[caption id="attachment_410756" align="alignright" width="300"]Името на Валя от Бургас фигурира в листите на издирвани лица Името на Валя от Бургас фигурира в листите на издирвани лица[/caption]

Говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева обяви, че не е изключено резултатите от ДНК анализа да бъдат готови и утре. Тя поясни, че забавянето се дължи на технологичното време, необходимо на лабораторията за извършването на назначената експертиза. Освен това тялото е в напреднал стадий на разлагане, което затруднява допълнително работата на специалистите, пише pik.bg като цитира информация на Burgasutre.bg. За момента е ясно, че по тялото, което бе открито преди три дни няма следи от насилие, което потвърждава първоначалната версия на полицейските власти, че Валя от Бургас се е самоубила. Патоанатомът е категоричен, че смъртта е настъпила в резултат на удавяне.

Междувременно, макар да не е потвърдено на 100%, че тялото, което бе открито е на Валя от Бургас, страницата на приятеля й Валентин Георгиев в социалната мрежа във Фейсбук вече бе залята от съболезнования. Докато някои от тях изказват съболезнованията си, други се възмущават на типичната българска черта да се сипва сол в раната. Те са категорични, че още е твърде рано за подобни прояви, тъй като не е сигурно, че откритото тяло е на изчезналата мистериозно медицинска сестра. Появи се и нова версия за смъртта на красавицата. Полицейските власти не изключват възможността Валя да е посегнала на живота си заради религиозна секта, към която се присъединила преди известно време.