Лиана Панделиева категорична, че не желае злото на загубените в планината момчета, настоява да бъдат подведени под съдебна отговорност

Лиана Панделиева взриви родното медийно пространство с отношението си към изгубените в Стара планина три 20-годишни момчета. В личния си профил във Фейсбук журналистката ги нарече "кретени" и "говедца", заради които се харчат пари на българските граждани.

[caption id="attachment_410752" align="alignright" width="300"]Лияна Панделиева Лиана Панделиева[/caption]

В интервю за ТВ7 Лиана Панделиева потвърди, че стои зад думите си, тъй като ги е написала, провокирана от безотговорното поведение на младежите. "Аз не им желая злото, нито пък съм искала да не бъдат открити", заяви в предаването "Дневен ред" репортерката, стана известна като "лицето на демокрацията" в България. Лиана Панделиева твърди, че когато е пуснала поста си в социалната мрежа, вече е знаела, че момчетата са локализирани и ще бъдат открити.

Лиана ПанделиеваЖурналистката настоява тримата да бъдат подведени под съдебна отговорност, тъй като трябва да си понесат последствията от безотговорното си, по думите й, поведение. "Не може да не си стъпвал в планината и да тръгнеш по гуменки и къс ръкав в условия, в които всеки момент може да завали сняг", категорична беше Лиана Панделиева в студиото на телевизията.

И заключи, че постъпката на момчетата обобщавала цялостното безотговорно поведение на тяхното поколение.