Измамна схема позволила на няколко хитреци да пазаруват 12 пъти по-евтино в хранителната верига

Измамна схема позволи на няколко хитреци да пазаруват евтино в Карфур. И в случая не става въпрос за измама с няколко лева, а за купуването на стоки на цена цели 12 пъти по-ниска от нормалната. За наглата измамна схема алармираха от Карфур, намиращ се в мола Галерия в Бургас.

[caption id="attachment_410725" align="alignright" width="300"]Измамна схема в Карфур Измамна схема в Карфур[/caption]

Цялата измамна схема е изключително проста и съответно напълно противозаконна. Хитреците влизат в хипермаркета и просто разменят баркодовете на скъпата стока с подобен проект, но по-ниско качество и съответно на по-ниска цена. Общата сума, с която са ощетили Карфур възлиза на 558 лева.

Измамниците, които все още не са заловени, първоначално са си "напазарували" четири бутилки от марковата водка "Империал", чиято единична цена е 97 лева. Касовият апарат обаче отчел далеч по-скромните 8 лева за бутилка. Така вместо 388 лева, измамниците платили само 32 лева. Видели, че номерът минава, тарикатите се върнали по-късно и по същата схема се обзавели с още три бутилки водка "Роберто Кавали", чиято цена за бутилка е 76 лева.

И в двата случая баркодовете на шишетата били подменени с такива от българска водка, която струва едва 8 лева шишето. От полицията все още издирват хитреците, научиха от БЛИЦ.