Изгубените студенти са живи и здрави, но силно премръзнали

Изгубените студенти, чиято съдба развълнува цяла България, са били открити живи и здрави в близост до водохващането на казанлъшкото село Тъжа. Тримата младежи са силно измръзнали, а единият от тях има рани по ръцете си. Като цяло обаче здравословното им състояние е повече от добро, особено предвид факта, че са прекарали последните няколко дена без храна.

[caption id="attachment_410680" align="alignright" width="300"]Изгубените студенти бяха открити Изгубените студенти бяха открити[/caption]

Христо Иванов, Веселин Иванов и Виктор Димитров са стихнали сами до водохващането, където са обяснили на местните кои са. Любопитното е, че този район вече е бил претърсван от спасителните екипи, но без успех, което означава, че изгубените студенти са стигнали до него по-късно. Още с транспортирането им до селото, момчетата са били прегледани от медицински екип, за да се прецени дали е необходимо да им се влива глюкоза заради прекараното време в планината без храна.

Местният магазинер пък веднага дал на младежите храна, за да заситят зверския си глад. Малко по-късно родителите им дойдоха до селото, за да ги приберат. Местните разказват, че са силно разочаровани от поведението на възрастните, които дори не си направили труда да благодарят на хората, открили и нахранили децата им, научиха от "24 часа".

Христо и Веселин са от Велико Търново, а Виктор е от Стара Загора. И тримата са първокурсници във Великотърновския униерситет "Св. Св. Кирил и Методий".