Генка Шикерова отказва да слезе от екран

Бременната Генка Шикерова изпадна в криза.

Журналистката, която понастоящем е водеща на сутрешния блок на bTV „Тази сутрин” отказва категорично да слезе от екран. Ръководството на медията е подложено на непрестанно изнудване да остави Генка Шикерова в ефир до края на бременността й. Ако уважат молбата й обаче, те поемат огромния риск бременната Генка да роди в ефир.

Генка Шикерова е в края на осмия месец и втората й рожба може да се появи във всеки един момент от тук нататък.

[caption id="attachment_410648" align="alignright" width="300"]Генка Шикерова отказва да слезе от екран Генка Шикерова отказва да слезе от екран[/caption]

Зрители зевзеци на медията се питат дали някой ден сутрешния блок няма да се превърне в риалити формат. Журналистката е категорична, че ще остане на екран до последно, тъй като „това е целият й живот”. Генка Шикерова вече свикнала да става всяка сутрин в 4.00 ч. и за разлика от повечето й колеги, които са скарани с ранното ставане, дори не й прави впечатление.

Освен това водещата на сутрешния блок на bTV изтъкнала като аргумент, че предаването има висок рейтинг и няма причина да бъде сваляна от екран. Макар и с огромно недоволство и сълзи на очи, Генка Шикерова ще трябва да слезе от екрана в петък, когато вероятно ще се прости със зрителите на медията. Заедно с нея от ефир ще бъде свален и екранният й партньор Константин Караджов. Още в понеделник, следващата седмица (26 май) техните места ще бъдат заети от Антон Хекимян и Биляна Гавазова. Към момента, Антон Хекимян е водещ на публицистичните предавания „Тази събота” и „Тази неделя”.

Ръководството на bTV силно се надяваше титулярката Лора Крумова да им влезе в положение и да се върне на работа преди да е изтекло майчинството й, но тя категорично ги отрязала. Генка Шикерова обаче ще остане на работа докато може. Тя успяла да убеди по някакъв начин шефа си Венелин Петков, с когото са много добри приятели. Тя обаче няма да бъде на екран, а ще помага като редактор за продуцирането на новините и актуалните предавания, пише pik.bg.