Величка Аспарухова, вдовицата на трагично загиналия футболист разкри, че е била репресирана след смъртта му

Величка Аспарухова - вдовицата на трагично загиналата футболна легенда Георги Аспарухов-Гунди, рядко дава интервюта и се появява в публичното пространство. Съпругата на футболиста направи изключение заради 100-годишнината на Левски - клубът, който направи Гунди звезда и го превърна в любимец на феновете. В интервю за "24 часа" Величка Аспарухова разкрива с какви трудности е трябвало да се сблъска след катастрофата, която й отне съпруга.

[caption id="attachment_410597" align="alignright" width="208"]Гунди със съпругата си Величка Аспарухова и синът им Гунди със съпругата си Величка Аспарухова и синът им[/caption]

Вдовицата на звездата сподели, че след смъртта му тя и синът на двойката са станали жертва на сериозна репресия от страна на тогавашните управници. На Величка Аспарухова е било забранено да вика свещеник за панахидите на годишнините от катастрофата. Списъкът с опечалените близки също е трябвало да мине щателна проверка, след което да бъде одобрен от управниците.

На некролозите е имало забрана да бъдат отпечатвани дата и час, а текстът върху тях също е трябвало да получи разрешение за публикуването му. Нещо повече, Величка Аспарухова и синът й са били задължени да се откажат от наследството на футболиста. Нещо, което е нямало никакво значение за вдовицата. "Репресираха не мен, репресираха паметта на Гунди", категорична е вдовицата.