Лекарите се надяват да секнат нахалните пациенти, които се пререждат под предлог „Аз само да попитам”

Лекарите са на път да предизвикат нова порция недоволство сред обществото.

Лекарите от поликлиниката в Банско са въвели нова скандална такса „Аз само да попитам”. Вестник „24 часа” отбелязва на страниците си, че само питането, ще ви струва „скромната” сума от 3 лева. Повече от очевидно е, че таксата е по-висока от потребителската такса, но лекарите се аргументират, че я таксуват като вид услуга.

[caption id="attachment_410539" align="alignright" width="300"]Лекарите се надяват да секнат нахалните пациенти, които се пререждат под предлог „Аз само да попитам” Лекарите се надяват да секнат нахалните пациенти, които се пререждат под предлог „Аз само да попитам”[/caption]

По всичко личи, че лекарите от поликлиниката в Банско са регламентирали и достъпа до информация. Хората определят новата такса „Аз само да попитам” като повече от скандална. Доказателство за това, че думите не са напразни е залепената на вратата на един от лекарските кабинети бележка, която гласи таксата за „Аз само да попитам” е 3 лева. Лекарят, който е поставил пръв предупредителния надпис на вратата си е д-р Георги Кушлев. Той твърди, че има основателна причина, за да се стигне до тук.

Д-р Кушлев аргументира решението си с това, че често пъти се случва пациенти да пропуснат изчакването, минават през опашката, струпала се пред кабинета с оправданието „Аз само да попитам”. Всъщност често пъти се оказва, че това питане отнема в пъти повече време, отколкото е необходимо за извършването на един рутинен преглед. Лекарите, последвали примера на д-р Георги Кушлев твърдят, че са сложили табелите на вратите си само с възпитаваща цел, макар и в надписа да има лека закачка.

Самият д-р Кушлев твърди, че е заимствал идеята от негов колега т столицата, който не успял да се справи по друг начин с нахалните пациенти. Откакто въпросният софийски лекар залепил табелката на вратата си, проблемът „Аз само да попитам” секнал тутакси. Пациентите пък от своя страна твърдели, че вече са се научили на ред. Същото очакване има и д-р Кушлев от поликлиниката в Банско. В заключение той посочва, че табелата често пъти предизвиква смях сред пациентите, а първият, който дал трите лева бил техен колега, пише pik.bg.