Погребението на Никола Гюзелев събра на едно място културния и политически елит на страната, наред с обикновени граждани

Погребението на Никола Гюзелев събра стотици опечалени. Още от сутринта пред сградата на Операта в София се извиваше опашка от хора, дошли да си вземат последно сбогом с великия ни оперен бас. Залата, в която беше положен ковчегът, се оказа тясна за десетките букети и венци от всякакви институции или обикновени почитатели.

погребението на Никола ГюзелевОгромна част от родният културен и политически елит се събра на погребението на Никола Гюзелев, за да изкаже почитта си пред паметта на легендата. Сред опечалените бяха бившият министър на културата Вежди Рашидов, оперният певец Юлиан Константинов, кметицата на София Йорданка Фандъкова, депутатът от БСП Янаки Стоилов и много други.

Вдовицата на оперния певец Анна-Мария Гюзелева не спираше да снове из залата и да милва огромните портрети на починалия си съпруг докато приемаше съболезнованията на хората. Заедно с нея бяха дъщеря й Адриана, както и синовете на Гюзелев - Ясен и Чавдар.

Директорът на операта Пламен Карталов изтъкна, че нарочно са решили поклонението пред тленните останки на Никола Гюзелев да бъде в сградата на Операта - откъдето е започнала великата кариера на певеца.

[gallery link="file" ids="410529,410530,410531,410532,410534,410535,410536"]