Разрешиха спиртните напитки за бала на абитуриентите

Безспорно, абитуриентите тази година могат да заявят, че са най-прецаканите.

След като изборите за евродепутати бяха насрочени за 25 май, бе обявено, че на абитуриентите ще бъде забранен алкохола в празничната вечер. По-рано днес обаче стана ясно, че тази забрана отпада и вече нямат законови пречки да полеят завършването си. Всички заведения, в които абитуриентите са избрали да вдигнат купона си, ще предлагат и спиртни напитки.

[caption id="attachment_410523" align="alignright" width="300"]Разрешиха спиртните напитки за бала на абитуриентите Разрешиха спиртните напитки за бала на абитуриентите[/caption]

Междувременно Столичната дирекция на вътрешните работи е предприела сериозни мерки във връзка с безопасността на абитуриентите и опазването на обществения ред. Повече от две хиляди полицейски служители в столицата ще бъдат ангажирани за майските събирания. За момента не се налага командироването на полицейски служители от вътрешността на страната към София.

На 25 май, България ще избере своите представители, които ще я представляват в Европейския парламент. Едновременно с това обаче се провежда и серията абитуриентски балове и поради тази причина е било необходимо да се вземе компромисно решение, касаещо забраната на спиртни напитки във вечерта преди изборите. Към всички тези мероприятия в столицата бихме могли да добавим и годишнината на футболен клуб „Левски”, която ще бъде отбелязана с различни прояви на територията на София.

Една от проявите е срещата между футболистите на „Левски” и „Лацио”, която е планирана за 23 май. Освен това феновете на отбора възнамеряват да отбележат годишнината и с провеждане на шествие. За 21 и 23 май пък са насрочени матурите на зрелостниците и тези на завършващите 7-ми клас. Столична община и СДВР са провели среща с всички 123-ма школски директори за безпрепятственото провеждане на абитуриентските балове. За да се избегне образуването на тапи, са определени точни маршрути, по които абитуриентите да се придвижат към сборните пунктове.

Изтеглянето им от тези пунктове ще се извърши при засилени мерки за сигурност. Към днешна дата са заявени 76 увеселителни заведения на територията на столицата, в които абитуриентите ще отбележат празника си. Очаква се да бъдат заявени и допълнително заведения, пише pik.bg.