Приятелят на Валя от Бургас е разпознал дрехите й

Момчето, което е открило трупа на Валя от Бургас е останало вцепенено от гледката.

18-годишния младеж наблюдавал Черноморската регата от тетраподите край Морска гара, когато съвсем случайно се натъкнал на тялото на Валя от Бургас, която изчезна мистериозно преди повече от месец.

Около 18.30 ч. снощи, тийнейджърът обикалял на мястото в търсене на по-добра гледка на вълнолома, откъдето може да наблюдава добре гонките. Една изминал 200-300 метра по бетонните шестоъгълници, 18-годишното момче се натъкнало на зловещата гледка.

[caption id="attachment_410496" align="alignright" width="300"]Това е момчето, което откри тялото на Валя от Бургас Снимка: Флагман Това е момчето, което откри тялото на Валя от Бургас
Снимка: Флагман[/caption]

Първоначално той видял части от човешко тяло и останал като вцепенен. Няколко секунди по-късно младежът, чието име не се съобщава, позвънил на спешния телефон 112 и съобщил за „находката”.

Младежът твърди, че от зловещата гледка, най-ясно се виждали крайниците на Валя от Бургас. Той се вцепенил до такава степен, че не посмял да мръдне и метър напред. Полицейските власти пристигнали на мястото около половин час след подаването на сигнала. След пристигането на полицейския екип, на пристанището в Бургас бяха предприети безпрецедентни мерки за сигурност. Очевидци разказват, че указанията за засилен контрол както на вълнолома, така и на входа на Морската гара се чували повече от ясно.

В операцията по изваждането на трупа са били ангажирани както служители на Областната дирекция на полицията в Бургас, така и служители на Гражданска защита и гранична полиция. В акцията взела участие дори и охраната на порта. Тялото на Валя от Бургас било заклещено между тетраподите и поради тази причина са били необходими почти три часа да бъде извадено. Очаква се по-късно днес да станат ясни резултатите от ДНК експертизата, които да потвърдят, че откритият труп, който бе в напреднал стадий на разлагане е на Валя Иванова.

Директорът на полицейското управление в Бургас – комисар Милен Димитров обяви, че е сигурно на 99%, че откритият труп е на Валя Иванова, пише pik.bg. Приятелят на Валя – Валентин Георгиев е разпознал дрехите й снощи.