Грандиозна измама на бензиностанциите - лъжат с количеството гориво, което се сипва на шофьорите

Нагла измама на бензиностанциите. За това алармираха гневни шофьори. Оказа се, че по родните бензиностанции е масова практика да се лъжат клиентите с количеството сипано гориво. И в случая говорим не просто за измама с литър-два, а с по цели 10 литра, които излизат на около 25 лева общо.

[caption id="attachment_410355" align="alignright" width="300"]Нагла измама на бензиностанциите Нагла измама на бензиностанциите[/caption]

Георги Терзиев - инженер от София, е успял да улови в измама някои от водещите бензиностанции в страната. Мъжът е собственик на сервиз и един ден решил да си направи експеримент, за да разбере дали наистина автомобилът му харчи твърде много. За целта Терзиев отишъл на бензиностанцията с лек автомобил, чийто заводски параметри на резервоара са 60 литра.

Колонката обаче показала, че са заредени рекордните 71 литра. На всичкото отгоре при пристигането си на бензиностанцията, Терзиев имал около литър гориво. И ако приемем, че и в тръбата на резервоара се побира още около литър, въпросът къде са се събрали останалите няколко литра, продължава да виси. Инженерът повтаря експеримента с още две коли и резултатът е един и същ.

Заради което подава официално оплакване и му е насрочена среща с управителя на бензиностанцията. Терзиев обаче така и не получава логично обяснение за измамата, научиха от ПИК.