Ясен Гюзелев до последно се е надявал, че баща му се закрепи и ще се справи

Ясен Гюзелев, единият от синовете на оперния бас Никола Гюзелев, до последно не е вярвал, че баща му няма да се оправи. Пред "24 часа" Ясен Гюзелев споделя, че се е видял за последно със знаменития си родител вчера, само ден преди кончината му. "Имах надежда, че ще се закрепи и ще се оправи. Но уви", разкрива почерненият мъж.

[caption id="attachment_410331" align="alignright" width="300"]Ясен Гюзелев Ясен Гюзелев[/caption]

Въпреки огромната загуба, Ясен Гюзелев е категоричен, че и той, и брат му и сестра му са истински късметлии да имат човек като Никола Гюзелев за баща. Съпругата на Ясен и снаха на покойния бас - Александра Гюзелева-Шани, е научила вестта за кончината на тъста си в ефира на БНТ, където води културната рубтика от сутрешния блок на медията.

Другият син на Никола Гюзелев - Чавдар, който е сред най-изтъкнатите ни сценографи и художници, все още не е говорил пред медиите за смъртта на баща си. Припомняме ви, че Никола Гюзелев почина рано тази сутрин в Пирогов, където от няколко седмици се лекуваше от счупване на таза. Оперният бас напусна този свят на 77 години, предават от "24 часа".