Ден преди катастрофата Янчо Патриков заявил, че ще си отиде преждевременно

Янчо Патриков е усещал, че ще си отиде преждевременно. Легендарният треньор по борба, който загина тази сутрин в зверска катастрофа, е заявил пред близките си, че нещо ще му се случи. Най-стряскащото е, че думите си Янчо Патриков е изрекъл вчера - само ден преди действително да напусне този свят.

[caption id="attachment_410264" align="alignright" width="300"]Янчо Патриков е предусещал смъртта си Янчо Патриков е предусещал смъртта си[/caption]

Вчера европейският шампион от 1969 година събра цял куп от легендите на спорта в България, за да ги покани на тържеството по случай 70-годишния си юбилей, който беше през март. Янчо Патриков обаче е имал намерение да ги събере на празненство на 31 май, на което се е очаквало да дойдат над 1500 гости. По време на събирането вчера треньорът е заявил пред Димитър Пенев, че не иска да доживява 140 години, а да си отиде ненадейно, за да може журналистите да напишат, че е починал преждевремнно.

Думи, които за съжаление се сбъднаха. Бившият състезател и шампион по борба загина в катастрофа тази сутрин малко след 9 часа на пътя между Средец и Бургас. Янчо Патриков предприел рисковано изпреварване на ТИР и при връщането си в платното закачил предницата на товарния автомобил. Вследствие на удара, джипът на Патриков изхвърчал от шосето в блатата край пътя. Самият той почина малко по-късно в болницата въпреки усилията на лекарите, предават от БЛИЦ.