Фран Селак безспорно заслужава да бъде наричан човекът с най-голям късмет

Фран Селак е човекът, който безспорно си е заслужил званието "най-големият късметлия в света". Хърватинът се е отървавал на косъм от смъртта цели седем пъти. Първата му близка среща с нея е във влакова катастрофа от преди 52 години, когато влакът му излиза от релсите и пада в ледените води на реката. Загиват десетки пътници, но Фран Селак оцелява.

[caption id="attachment_410227" align="alignright" width="300"]Фран Селак Фран Селак[/caption]

Следващото му премеждие е през 1963 година, когато хърватинът пътува в самолет. Двигателите на летателната машина обаче отказват и самолетът започва да пада. Една от вратите му се отваря и Фран Селак буквално е засмукан и изхвърлен от борда на машината. За негов късмет се приземява в купа сено и оцелява, а самолетът се разбива. Всички останали пътници загиват.

Две години по-късно мъжът пътува с автобус, който пада от мост и четирима от пътниците загиват. Фран Селак обаче за пореден път оцелява. Прекалено наплашен от публичния транспорт, хърватинът започва да пътува със свой собствен автомобил. В един прекрасен ден обаче двигателят му се запалва, а той успява да скочи в движение. И да се спаси.

Три години след случката чисто новата му кола също се запалва, този път отвътре. Фран Селак се разминава с изгаряния. През 1995 година го удря автобус, а през 1996 година е избутан заедно с автомобила си от пътя и пада от височина около 100 метра. Секунди преди удара със земята, мъжът успява да изскочи от колата и да се спаси, предават от offnews.bg.

В момента Фран Селак е на 85 години. И преди няколко години спечели от тотото.