Сайтът на Светия Синод е хакнат с цел отмъщение заради пловдивската Джумая джамия

Сайтът на Светия Синод е бил хакнат от турски хакери. Онлайн нападението над платформата е било с цел отмъщение заради пловдивската Джумая Джамия. Текстът, който беше публикуван на сайта на Светия Синод - www.bg-patriarshia.bg, недвусмислено показа, че атаката е заради вандалското нападение над джамията.

[caption id="attachment_410224" align="alignright" width="300"]Сайтът на Светия Синод беше хакнат Сайтът на Светия Синод беше хакнат[/caption]

"Подобни актове са настъпленията срещу мюсюлманското малцинство в България", се казва в съобщението на хакнатия сайт. Именно това е била и целта на атаката - да се покаже, че турците в България не са безсилни и ще реагират, когато се посяга на тяхното културно наследство, предават от "24 часа". Според неизвестните хакери, мълчанието и бездействието на българската Патриаршия по отношение на случващото може да се тълкува единствено като съгласие с посегателствата над религиозните храмове на мюсюлманите.

Освен това е отправена и заплаха, че атаките ще продължат с все по-нарастваща интензивност. Сайтът на Светия Синод и по-точно съобщението на него, уведомяваше още, че личност, на име Milli Güçler желае да напомни, че всички посегателства срещу мюсюлманите в България ще получат своя отговор.

Освен тези заплахи на сайта на Светия Синод имаше и скрито видео, прославящо Османската империя.