Протести в Турция, съветник на премиера нападна демонстранти

[caption id="attachment_410217" align="alignleft" width="300"]Протести в Турция, съветник на премиера нападна демонстрант Протести в Турция, съветник на премиера нападна демонстрант сн. Ройтерс[/caption]

Нови протести в Турция избухнаха днес след поредния скандал. Съветник на турския премиер Реджеп Ердоган нападна с ритници арестуван демонстрант и упражни насилие върху него.

Мъжът бе жестоко ритан и обиждан от съветник на турския премиер, докато четирима войници го държаха. Снимки от нападението бяха разпространени в Туитър, а потребители определиха сцената като „лудост“. Новини за състоянието на пострадалия засега няма.

Абсолютно недопустимото поведение на политика Юсуф Йеркел бе запечатано от десетки камери. Само няколко часа по-рано, той бе забелязан да стои чинно до турския премиер и със скръбно изражение да изказва съболезнования на семействата на загиналите, съобщи Дейли Мейл.

Новите протести в Турция избухнаха, след като мина в областта Сома се взриви по-рано през седмицата. Стотици загинаха, а в страната е обявен национален траур за три дни. В Истанбул и Анкара обаче започнаха протести срещу правителството и политиката на Ердоган. Една от причините са и лошите условия на труд, в които турските миньори работят.

Протестите в Турция обаче бяха насила разпръснати от полицията, а както се видя и един от съветниците на премиера се включи в акцията с особено грубо отношение към гражданите. Кадрите предизвикаха гневни коментари в социалните мрежи, както и нови призиви за сваляне на правителството и премиера.

[gallery ids="410216,410215,410214"]