11 души вече са станали жертва на на най-новата измама с кредитни карти в страната ни

Единадесет души вече са  станали жертва на най-новата измама с кредитни карти, която плъзна в страната ни. Измамникът е бил задържан. Схемата на измамата с кредитни карти действа по следния начин - предлагат ви кредитна карта при много изгодни условия, като за целта трябва да заплатите еднократно сумата от 100 лева.

Измамникът е служител в кол център. Той е успял да измами 11 души, от които е отмъкнал общо 1100 лева. При 11-те си жертви той е приложил една и съща схема. Измамникът пуснал обява в известен интернет сайт за обяви. След поредица от телефонни разговори замислената от него измама с кредитни карти дала резултат. В банковата сметка на измамника постъпили общо 1100 лева от 11-те измамени граждани.

Той обещал на потърпевшите кредитни карти при много изгодно условия. Единственото изискване за тяхното издаване било да преведат 110 лева в сметката му. 11-те лица са били измамени за периода от март до септември месец 2011 година.

[caption id="attachment_410165" align="alignright" width="300"]кредитни карти Измама с кредитни карти в страната ни[/caption]

Престъпникът, който е автор на измамата с кредитни карти има наложена присъда. Магистратите са му наложили присъда за лишаване от свобода за 6 месеца и изпитателен срок от 3 години.

Мярката подлежи на обжалване, пише Блиц.