Убийцата на Изабел Караско е направила пълни самопризнания

Изабел Караско е била убита за отмъщение. Испанската депутатка беше застреляна преди няколко дена, а за убийството й вече има задържана жена. Заподозряната е била арестувана още в понеделник и е направила пълни самопризнания. Според източник от испанската полиция, убийцата е разказала в пълни подробности защо е решила да застреля Изабел Караско.

[caption id="attachment_409326" align="alignright" width="300"]Изабел Караско Изабел Караско[/caption]

55-годишната жена е действала, подтиквана от ярост срещу депутатката, тъй като я намирала виновна за уволнението на дъщеря й. Младата жена загубила работата си като консул още през 2011 година, а майка й държала Изабел Караско отговорна за случилото се. На всичкото отгоре се оказало, че щерката е получила погрешка 12 000 евро повече като обезщетение. Които естествено, трябвало да върне, а тя отказала.

Дни преди самото убийство въпросът бил разгелдан и от съда, който постановил уволнената служителка да заплати въпросната сума. Решение, което вбесило майка й и тя започнала да планира как да отмъсти на Изабел Караско, която е представител в испанския парламент на провинция Леон, предават от британския вестник Гардиън.

Освен убийцата, в понеделник е била задържана и дъщеря й. Тепърва предстои да се изяснява ролята, която тя има в престъплението.