Ивайла Бакалова няма да може да стъпва на крака си повече от месец

Ивайла Бакалова ще остане на легло доста дълго време.

Тя се потроши по време на участието си в риалити формата „Къртицата”2. По-рано днес Ивайла Бакалова беше подложена на спешна операция, която според информацията е преминала успешно. От болница „Софиямед” обаче съобщават, че ще се наложи Ивайла Бакалова да остане доста дълго време на легло.

При извършените прегледи и изследвания, специалистите установиха, че става въпрос за доста тежка травма на левия крак и бяха категорични, че състоянието на топ модела изисква хирургическа намеса.

[caption id="attachment_409281" align="alignright" width="300"]Ивайла Бакалова няма да може да стъпва на крака си повече от месец Ивайла Бакалова няма да може да стъпва на крака си повече от месец[/caption]

Ивайла Бакалова получи сериозна травма на левия си крак по време на изпълнението на една от мисиите в шоуто, която я отведе директно в спешното отделение на болницата. Операцията на топ модела, бе извършена от екипа на д-р Борис Бончев, който завежда отделението по травматология и ортопедия. Д-р Бончев пояснява, че Ивайла Бакалова е приета в спешното отделение на лечебното заведение с многофрагметно вътреставно счупване на големия пищял.

Той твърди, че травмата на топ модела, е много сериозна и това е наложило да бъде подложена на операция по спешност. За щастие хирургическата интервенция е преминала без усложнения и към момента Ивайла Бакалова се чувства добре. Предстои да й бъде назначена подходяща рехабилитация, а през това време кракът й ще бъде имобилизират с ортеза. Ивайла Бакалова не трябва да стъпва на пострадалия крак поне в продължение на 45 дни. Възможно е този период да бъде удължен, ако възникнат някакви усложнения, пише pik.bg.

Междувременно стана ясно, че продуцентите на „Къртицата”2 ще поемат изцяло разходите по лечението на Ивайла Бакалова. Съгласно правилата на риалитито, манекенката е подписала договор за информирано съгласие, с който е потвърдила участието си в мисии от всякакъв екстремен характер. Травмата си е получила по време на изстрелването на участниците с катапулт. При все, че се приземявали върху мрежа и били обезопасени с въжета, Ивайла Бакалова е получила травмата си от силния камшичен удар, пише Блиц.