Още един бушон ще изгърми от схемата на здравеопазването

Поредният грандиозен скандал разтърси сферата на здравеопазването в България.

Този път горещият въглен падна върху Националната здравно-осигурителна каса и в частност върху ръководителя на институцията – д-р Румана Тодорова. Според осведомени източници, управляващите се канят да нанесат сериозен предизборен удар на евродепутатката Илияна Йотова като отстранят сестра й – д-р Румяна Тодорова от длъжност.

За всички е известно, че от доста време насам здравеопазването куца доста сериозно.

[caption id="attachment_409276" align="alignright" width="300"]Още един бушон ще изгърми от схемата на здравеопазването Още един бушон ще изгърми от схемата на здравеопазването[/caption]

Най-потърпевши от далаверите, които се въртят в здравеопазването са хората, нуждаещи се от животоспасяващи лекарства. Другият сериозен проблем касае клиничните пътеки, заради които от този свят си отидоха стотици българи. В случая д-р Румяна Тодорова, която мнозина наричат „каката” поради факта, че е по-голямата сестра ще изиграе ролята на бушона, който ще изгърми. Това доказва за пореден път, че в родното здравеопазване се търси човек, който да отнесе всички негативи, вместо да се търси решение на проблема.

Със смяната на бушона в здравеопазването (в случая д-р Румяна Тодорова), управляващите ще успеят да си спечелят малко време, за да запазят на поста здравния министър д-р Таня Андреева. Преди време в медийните среди излезе информация, че ДПС е вдигнало мерника на здравния министър и настоява премиерът Пламен Орешарски да я уволни веднага след евроизборите. От няколко месеца насам д-р Таня Андреева е поставена на дузпата, а креслото й се клати доста сериозно.

Според неофициално потвърдена до момента информация, покрай шефа на Националната здравно-осигурителна каса – д-р Румяна Тодорова ще изгърми и зам-министъра на здравеопазването – Чавдар Славов. Единственият, който за момента може да не се притеснява за поста си е председателят на Надзорния съвет на Националната здравно-осигурителна каса – д-р Бойко Пенков. Стабилната му позиция далеч не е гарантирана от висока експертност или нещо подобно, а поради простия факт, че се ползва с личната благословия на червения лидер Сергей Станишев, пише pik.bg. Докато „специалистите” в родното здравеопазване се назначават въз основа на шуробаджанащината, хората ще измират като мухи.