Ани Цолова и Виктор Николаев не получиха отговор на въпросите си

Адвокат „поряза” водещите на „Здравей, България” по Нова тв Ани Цолова и Виктор Николаев.

Адвокат Димитър Петров заяви пред водещите на „Здравей, България” Виктор Николаев и Ани Цолова, че е наложително да бъде проверена системата на ЕСГРАОН дали не е тотално компрометирана. Юристът твърди, че има множество факти, които биха могли да докажат проблема.

Коментарите на адвокат Димитър Петров бяха по темата, която Ани Цолова и Виктор Николаев засегнаха в сутрешния блок – злоупотреба с личните данни.

[caption id="attachment_409256" align="alignright" width="300"]Ани Цолова и Виктор Николаев не получиха отговор на въпросите си Ани Цолова и Виктор Николаев не получиха отговор на въпросите си[/caption]

Именно поради тази причина водещите полюбопитстваха за повече детайли около злоупотребата с лични данни на бизнесмен, който е клиент на адвокат Петров. Той обаче не бе много словоохотлив. Единственото, което каза по случая е, че според него клиентът му е станал жертва на издаването на фалшиви документи.

Към днешна дата вече има множество такива примери като акт за сключен граждански брак, смъртен акт и какво ли още не. С издадените фалшиви документи е било напълно възможно злосторниците да изтеглят сумите по сметките на бизнесмена, както от фирмените, така и от личните. Адвокат Петров аргументира отказа си да разкрие повече детайли по случая с това, че са следствена тайна. Водещите на сутрешния блок обаче продължиха да настояват за повече информация по случая, на което юристът отвърна доста остро, заявявайки, че ако искат това, то единственото, което може да им каже е довиждане.

По този начин разговорът в студиото на сутрешния блок по Нова тв „Здравей, България” приключи доста бързо. Юристът обаче си остави отворена вратата подчертавайки в заключение, че този разговор по случая може да бъде продължен, но това ще стане едва след като следствието си каже тежката дума, пише Блиц. Иначе темата със злоупотребата на личните данни наистина става все по-актуална напоследък. Преди няколко дни бе вдигнат шум по случая с мъж, който от доста време насам се опитва да докаже пред властите, че е жив, а има издаден смъртен акт. Началото на ходенето по мъките било поставено, след като си изгубил личната карта и очевидно някой се е възползвал от този факт.