Клевета във Фейсбук беше оценена на 20 000 лева

Клевета във Фейсбук може да излезе доста солено на човека, който я е написал. В това се убеди бивша служителка на фирма за почистване на домове и офиси във Великобритания. Собственици на компанията са българите Мария и Атанас Гакеви, които завели иска си в районния съд в Пещера, след като разбрали, че бившата им служителка Даниела Семерджиева, която също е българка, разправя навсякъде за тях, че са измамници, които не плащат на работниците си.

[caption id="attachment_408985" align="alignright" width="300"]Заради тази клевета във Фейсбук Даниела Семерджиева ще плати 20 бона Заради тази клевета във Фейсбук Даниела Семерджиева ще плати 20 бона[/caption]

По думите на жената, семейството дължи около 25 хиляди британски паунда на техни бивши служители, които са били уволнени неправомерно, без да си получат полагаемите възнаграждения за труда.

Въз основа на цял куп представени доказателства, съдът е признал Семерджиева за виновна и я е осъдил да изплати по 7500 лева на всеки един член на семейство Гакеви, заедно с глоба от 3500 лева плюс разходите по делото, с което общата сума надхвърля 20 бона.

Самата Семерджиева е категорична, че обвиненията в клевета във Фейсбук са неоснователни, тъй като думите не са написани от нея. Жената твърди, че профилът й в социалната мрежа е бил хакнат и някой е писал от нейно име, научиха от "24 часа".